Hayır kullanılmaz. Türk Gıda Kodeksi'ne göre üretim izini verilerek sertifikalandırılmış hazır yoğurtların üretiminde yalnızca süt ve maya kullanılır. (sahtekar yoğurt üreticileri hariç)
EVDE YAPILAN YOĞURTLAR NEDEN DAHA ÇABUK EKŞİR?
Yoğurdun istenilen kıvam, lezzet ve besleyicilikte olması için;
Mikroorganizmalardan arınmış süt kullanılması,
Taze maya kullanılması,
Mayalamanın uygun sıcaklıkta ve sürede yapılması gerekir.
Ev yapımı yoğurtlar bu koşullarda üretilemeyeceği için, ambalajlı yoğurtlara göre daha çabuk ekşirler.
AMBALAJLI YOĞURTLAR NEDEN DAHA GEÇ BOZULUR?
Hazır yoğurt üretiminin bütün aşamaları maksimum hijyen koşullarında gerçekleştirildiği için kullanılan sütlerde herhangi bir mikroorganizma oluşumu gözlenmez.
Saklama koşullarına uyulduğu takdirde raf ömrü boyunca ürünlerin tazeliğini koruması çok normaldir.
Saklama koşullarına uyulduğu takdirde raf ömrü boyunca ürünlerin tazeliğini koruması çok normaldir.
SÜZME YOĞURT İLE NORMAL YOĞURT ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Süzme yoğurtta normal yoğurda kıyasla daha az vitamin vardır.
Yoğurdun bekleyince yeşil bir su bırakması normaldir. Bu suyu sakın dökmeyin. Yoğurtta bulunan vitaminlerin çoğu, özellikle B12 vitamini bu suda bulunur. Yoğurdunuzu bıraktığı suyla karıştırarak yemeniz daha iyi olur.
Yoğurdun bekleyince yeşil bir su bırakması normaldir. Bu suyu sakın dökmeyin. Yoğurtta bulunan vitaminlerin çoğu, özellikle B12 vitamini bu suda bulunur. Yoğurdunuzu bıraktığı suyla karıştırarak yemeniz daha iyi olur.
0 comments: